HOME  |   INFO  |   INDEPENDENT PROMO  |   LIGGING  |   CONTACT  |  
WORLD >


Pag. : 1 2 3       [ vorige ] | [ volgende ]


Alfredo De La Fé (Cuba)

Alfredo De La Fé is a Cuban-born and New York-based violinist who lived in Colombia for more than 16 years, responsible for transforming the violin into an important sound of Salsa and Latin music. The first solo violinist to perform with a Salsa orchestra, De La Fe has toured the world more than thirty times, appearing in concert and participating in more than one hundred albums by such top-ranked Latin artists as Eddie Palmieri, Tito Puente, Celia Cruz, José Alberto "El Canario", Cheo Feliciano, The Fania All-Stars and Santana. 

meer info >>

Badenya Les Frères Coulibaly

Traditionele muziek uit Burkina Faso.

meer info >>

Buadee (B)

Remember de legendarische SKYBLASTERS? Het beste dat hier bij ons ooit werd geproduceerd op vlak van Reggae. Zanger EDWARD BUADEE was de ziel van deze ambiance-bom. Geen wereldmuziekfestival dat hen niet programmeerde. Geen rockfestival dat niet op hun agenda prijkte. Geen world-platenkast waar hun elpees en cd’s ontbreken. Het zonnigste geluid ooit geproduceerd op Belgische bodem.

Na jarenlange afwezigheid, doken de ‘Blasters’ plots weer op. Enkele festivals hadden Edward Buadee en de andere Skyblasters kunnen overtuigen voor enkele reünie-concerten. Dat resulteerde alweer in even zoveel feestelijke happenings van heupwiegende meiden, dansende kerels, en een hevig meebrullende massa. Rastaman, Yeah Yeah!

Daarmee kreeg Edward de smaak weer te pakken. Hij broeide op een verrassing.
De voorbije winter was het druk in de Gentse repetitielokalen.
Edward schreef een pak nieuwe songs. Dook de studio in.
En nu stelt Backline u voor: 

BUADEE – THE NEW CHAPTER
Jawel: een nieuw hoofdstuk wordt toegevoegd aan het al zo succesvolle verhaal dat België op de kaart heeft gezet van het internationale Reggae-gebeuren.

meer info >>

Cristina Branco (Portugal)

Cristina Branco is een Portugese fadozangeres. Aanvankelijk zong Branco jazz en andere - voornamelijk Portugese - muziek. Haar grootvader bracht Cristina in aanraking met de fado van Amália Rodrigues. Dit deed haar besluiten zich hierop toe te leggen. Branco zingt fado in een modern jasje. In Nederland is Branco bekend geworden door haar cd O Descobridor waarop ze vertaalde gedichten van J. Slauerhoff zingt. Daarnaast nam zij in 2006 samen met de Nederlandse groep Bløf het nummer Herinnering aan Later op, dat op de cd Umoja verscheen. De stem van Cristina Branco doet harten smelten. Het is een stem zo zuiver als het helderste water, zo mooi als de vrouw die je liefhebt, zo soepel als een kat op een koord, doordrongen van weemoed, eigen aan de fado, maar ook van liefde voor het leven. Als Cristina Branco zingt, breken de pantsers en vallen de maskers.

meer info >>

Doble Impacto (Salsa/Merengue)

Een mix van Cubaanse Salsa & Dominicaanse Merengue. Na de introductie van de Buena Vista Social Club in Europa, staat de Cubaanse muziek bij ons in de belangstelling. Maar Cuba heeft niet alleen getalenteerde oude muzikanten te bieden. Het land heeft ook een groot aanbod van uiterst populaire jonge en vernieuwende bands zoals Doble Impacto.


meer info >>

Faudel

Faudel Belloua of Faudel is een Franse zanger van Algerijnse afkomst. Hij maakt vooral Raï-muziek. Faudel wordt ook wel "Prince of Raï" genoemd. Faudel begon op zijn 12e muziek te coveren van artiesten zoals Khaled en Cheb Mami. Zijn debuut album Baida werd een succes. 

meer info >>

Femi Kuti (Nigeria)

Als oudste zoon van de Nigeriaanse afrobeat legende Fela Kuti, draagt Femi Kuti een zware erfenis met zich mee. Fela Kuti is bekend geworden als grondlegger van de afrobeat, een explosieve vorm van jazz, funk en traditionele muziek, waarin hij de corruptie en de dictatuur in Afrika onder vuur nam. Net als zijn vader, gebruikt Femi zijn muziek om die boodschap te verspreiden, samen met zijn band The Positive Force. 

meer info >>

Gabriel Ríos (Belgium / Puerto Rico)

De Puertoricaanse Belg Gabriel Rios maakt delicatessenpop voor een groot publiek. Zijn nummers Broad Daylight, What’s This?, Angelhead en I’m Gonna Die Tonight scheerden langs de toppen van de muzieklijsten. 

meer info >>

Guadalupe Urbina (Costa Rica)

Guadalupe Urbina is een Costa-Ricaanse zangeres en componiste. De kwaliteit van haar teksten, haar poëzie en haar originele voordracht brachten Guadalupe op het toneel van belangrijke theaters in Europa en Amerika. In 1995 won ze in Senegal de prestigieuze "America Prize" van Radio France International, als zangeres en componiste. 

meer info >>

Jimmy Bosch (Puerto Rico)

New York Salsa…. Jimmy Bosch is known throughout the world to be a powerful force as a trombonist, as a composer, as an entertainer and as the producer of his own records for his own Independent record label, JRGR Records, Inc. People all over the world who follow Jimmy know to expect something different from the norm. He does it his way and his records are like no other records in the world.

meer info >>

Pag. : 1 2 3       [ vorige ] | [ volgende ]